Verkkopalvelu
lahjoittajille

Teemme lahjoittamisesta helppoa ja merkityksellistä

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen työ kaikkein heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten parissa on vaikeutumassa, ja yksityisiä lahjoituksia tarvitaan enemmän. Ratkaisemme ongelmaa digitaalisesti.

Goodwill-lahjoitusalustan kautta suomalaiset voivat tukea toimintaa ja hankkeita, jota sosiaali- ja terveysjärjestöt eivät muuten pystyisi toteuttamaan. Avustuskohteet löytyvät yhdestä paikasta, ja lahjoitus on helppo maksaa suoraan järjestön keräystilille. Myös lahjoittajan oma hyvinvointi lisääntyy, kun hän näkee läheltä, mikä merkitys pienelläkin avulla on.

Edistämme lahjoittamista myös purkamalla lahjoittamisen esteitä. Yksi merkittävimmistä on, ettei lahjoittaja luota varoja keräävään tahoon. Lahjoituspalvelumme kautta järjestöt voivat kertoa kerättyjen varojen käytöstä sekä julkaista avaintiedot toiminnastaan.

Autamme järjestöjä auttamaan

Suomessa on 10 000 sosiaali- ja terveysjärjestöä, jotka työskentelevät monien vaikeiden erityisryhmien parissa, kuten vammaisten, lasten, vanhusten ja pitkäaikaissairaiden.

Rahapelipolitiikan uudistaminen ja pelhaittojen tehokkaampi ehkäisy tulee laskemaan Veikkaukset tuloutuksia valtiolle lähivuosina 150-200 miljoonaa euroa. Se tarkoittaa 20 % laskua kansalaisjärjestöjen avustussummaan. 

Vuonna 2020 avustuksia rahapelituotoista saavat esimerkiksi

SOS-lapsikylät
Vailla vakinaista asuntoa ry
Mieli ry
HelsinkiMissio
Kehitysvammatuki 57 ry

Nämä ja monet muut yhdistykset ovat syntyneet vastaamaan avun ja tuen tarpeeseen, jota julkinen sektori ei ole pystynyt tarjoamaan. Tekemällä lahjoittaminen helpoksi autamme niitä auttamaan.

Visioomme uskovat myös muut

Lahjoituspalvelua kehitetään STM:n tuella, joten sitä pilotoidaan sosiaali- ja terveyssektorilla. Onnistuessaan ratkaisu voidaan kuitenkin skaalata palvelemaan koko kansalaistoiminnan kenttää.

Mukana kehitystyössä on eri alojen ammattilaisista koostuva ohjausryhmä, järjestöistä koottu kehitysryhmä, yhteistyökumppaneita sekä pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluja.