Tilaa uutiskirjeemme

Työpajoissa tunnistettiin lahjoittamisen esteitä

| Goodwill ry | 13.3.2020
Järjestimme Goodwill ry:ssä loppuvuodesta kaksi työpajaa järjestölle, joissa tunnistettiin lahjoittamisen esteitä ja koottiin yhteen järjestöjen varainhankinnan haasteita.

Järjestimme Goodwill ry:ssä loppuvuodesta kaksi työpajaa, joissa tunnistettiin lahjoittamisen esteitä Suomessa. Järjestötyöpajoissa ja koottiin yhteen myös järjestöjen varainhankinnan haasteita ja visioitiin varainhankinnan tulevaisuutta.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen varainhankinnan etuna nähtiin, että teemme työtä “lähellä ihmistä“, ja todelliset avuntarpeet motivoivat lahjoittamaan. Osallistujat nostivat myös esiin, että yhteiskunnassa on nousussa hyvän tekeminen ja “merkityksellisyyden eetos”. Haasteina osallistujat näkivät ympäristöteemojen nousun julkiseen keskusteluun, yliopistot ja muut suuret varainhankkijat sekä jatkuvan projektikehittämisen vakituisen toiminnan kustannuksella.

Käytännön tasolla nostettiin esiin kolme lahjoittamisen estettä, joihin järjestöt voisivat yhdessä pyrkiä vaikuttamaan. Moni lahjoittaja ajattelee julkisen sektorin jo ”hoitavan hommat”. Osa lahjoittajista taas pelkää, että raha menee hallintokuluihin. Kolmantena todettiin, että tiedon saaminen hyvistä kohteista voi olla vaikeaa.

Varainhankkijoiden työn haasteina tuotiin esiin mm. työn yksinäisyys, puutteelliset resurssit sekä erottautuminen ja oman tarpeen perustelu lahjoittajille. Uusina varainhankinnan mahdollisuuksina nähtiin sähköisten alustojen ja joukkorahoituksen hyödyntäminen, kampanjointi yhdessä samantyyppisten teemojen ympärillä sekä yritysmaailmasta oppiminen.

Haluatko sinä mukaan kehittämään ja pilotoimaan lahjoitusalustaa? Ilmoittaudu mukaan kehitysryhmään tällä lomakkeella.

Goodwill ry
Goodwill ry:n tavoitteena on edistää yksityistä lahjoittamista sosiaali- ja terveysjärjestöille. Rahan lahjoittamisen lisäksi yhdistys kehittää yritysvapaaehtoistyön käytäntöjä ja edistää asiantuntijaosaamisen lahjoittamista järjestöille. Toimintaa rahoittaa STEA.

Lue seuraavaksi

Onboarding tauolle
Opiskelijaprojektit, mitä järjestön kannattaa muistaa?
Syksy starttasi suunnitellen
Yhteystiedot
Goodwill ry
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki
info@goodwillry.fi
Seuraa meitä
© 2021 Goodwill ry. Tietosuojaseloste ja Saavutettavuusseloste