Verkkopalvelu lahjoittajille

Lahjoittamo tekee lahjoittamisesta helppoa

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen työ kaikkein heikoimmassa asemassa olevien suomalaisten parissa vaikeutuu jatkuvasti, ja yksityisiä lahjoituksia tarvitaan enemmän. Lahjoittamo ratkaisee ongelmaa digitaalisesti.

Lahjoittamo verkkopalvelun kautta suomalaiset voivat tukea toimintaa ja hankkeita, joita sosiaali- ja terveysjärjestöt eivät muuten pystyisi toteuttamaan. Avustuskohteet löytyvät yhdestä paikasta, ja lahjoitus on helppo maksaa suoraan järjestön keräystilille. Myös lahjoittajan oma hyvinvointi lisääntyy, kun hän näkee läheltä, mikä merkitys pienelläkin avulla on. Lahjoittamo on julkaistu keväällä 2021.

Edistämme lahjoittamista myös purkamalla lahjoittamisen esteitä. Yksi merkittävimmistä on, ettei lahjoittaja luota varoja keräävään tahoon. Lahjoituspalvelumme kautta järjestöt voivat kertoa kerättyjen varojen käytöstä sekä julkaista avaintiedot toiminnastaan.

Auta järjestöjä auttamaan

Suomessa on 11 000 sosiaali- ja terveysjärjestöä, jotka työskentelevät monien erityisryhmien parissa, kuten vammaisten, lasten, vanhusten ja pitkäaikaissairaiden.

Useat järjestöt toimivat avustuksien varassa ja rahapelipolitiikan uudistumisen myötä muun muassa Veikkauksen tulotukset valtiolle tulevat vähentymään lähivuosina 150-200 miljoonalla eurolla. Tämä tarkoittaa 20% laskua kansalaisjärjestöjen avustussummaan.

Goodwill ry haluaa olla mukana turvaamassa kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä myös tulevaisuudessa ja kehittää tapoja järjestöjen toiminnan turvaamiseksi. Lahjoittamo keskittyy erityisesti rahan lahjoittamisen helpottamiseen ja asiantuntijuuden lahjoittamisen hyvien käytäntöjen luomiseen.

Lahjoittamo-palvelu jatkaa SOSTE ry:n alaisuudessa

Lahjoittamo-hankkeen rahoitus päättyy ja palvelu siirtyy SOSTE ry:n alaisuuteen 1.5.2023 alkaen.

SOSTE ry eli Suomen sosiaali ja terveys ry on valtakunnallinen kattojärjestö, joka kokoaa yhteen yli 240 sosiaali- ja terveysalan järjestöä sekä useita kymmeniä muita yhteistyöjäsentahoja.

Jatkossa Lahjoittamon kuulumisia voit lukea SOSTEkirjeestä sekä SOSTEn sosiaalisen median kanavista. Lahjoittamon verkkosivut löydät osoitteesta www.lahjoittamo.fi ja lahjoittaminen järjestöille on edelleen helppoa ja turvallista.

Jos sinulla on kysyttävää Lahjoittamoon liittyen, olethan yhteydessä:
Tuomo Salovuori, Goodwill ry, tuomo.salovuori@goodwillry.fi, 044 231 44 56
Riitta Kittilä, SOSTE, riitta.kittila@soste.fi, 050 308 68 68
Ari Inkinen, SOSTE, ari.inkinen@soste.fi, 0400 411 690

Yhteystiedot
Tuomo Salovuori
+358 44 231 4456
tuomo.salovuori@goodwillry.fi
Seuraa meitä
© 2024 Goodwill ry. Tietosuojaseloste ja Saavutettavuusseloste