Kokoamme suomalasia tarinoita lahjoittamisesta

mennessä | 25.02.2020 | Uutiset

Lahjoittamista on tutkittu Suomessa toistaiseksi vähän. Emilia Järvenpää Itä-Suomen yliopistosta tekee aiheesta parhaillaan tutkielmaa Goodwill ry:n tilauksesta. Hän tarkastelee työssä, millaista tarinaa suomalaiset rakentavat itsestään lahjoittajina, ja onko tunnistettavissa suomalaisia “lahjoittajaidentiteettejä”.

Järvenpää opiskelee pääaineenaan sosiaalipsykolgiaa ja toteuttaa työn laadullisin menetelmin, haastattelemalla lahjoittajia ja analysoimalla, millaisia merkityksiä lahjoittamiseen liitetään ja mitä se haastatelluille antaa. 

Jos ole kiinnostunut osallistumaan haastatteluun, voit ottaa yhteyttä tutkielman kirjoittajaan os. emiliaja@student.uef.fi.

Goodwill ry:

Goodwill ry:n tavoitteena on edistää yksityistä lahjoittamista sosiaali- ja terveysjärjestöille. Rahan lahjoittamisen lisäksi yhdistys kehittää yritysvapaaehtoistyön käytäntöjä ja edistää asiantuntijaosaamisen lahjoittamista järjestöille. Toimintaa rahoittaa STEA.
 

Lue seuraavaksi